Daca pana cu cateva zile in urma atunci cand spuneam „teroristi” sau „terorism” ne venea in minte imaginea unor musulmani barbosi, bronzati tot timpul anului si cu bomba legata pe sub fuste (sau rochie sau cum dracu’ s-ar numi), incepand de ieri a trebuit sa ne diversificam un pic viziunea – terorist poate sa insemne si un barbat caucazian (va pace cum am evitat conotatia rasiala?), de vreo 47 de ani, crestin, satul ca musulmanii sa ii omoare fratii de credinta sau de culoarea pielii (ei, acum nu am mai evitat nimic) iar statul britanic, monarhia, cu regina in frunte, sa o frece pe duda si sa joace cartea tampita a politically correctness-ului.

Darren Osborne, 47 de ani, face ce trebuia de mult sa faca statul britanic – sa lupte cu teroristii islamici

Marea Britanie a devenit Marea Musulmanie si, de la soferii de taxiuri si pana la primarul Londrei, pe strazile din Regat intalnesti mai multi musulmani decat crestini. Nu-i bai, fiecare se roaga la ce sfant sau la ce vaca sfanta doreste, ideea e sa nu se ajunga la razboi si crime din cauza unor povesti scrise de unii acum cateva mii de ani.

Intrucat teritoriul britanic devenise poligon de antrenament pentru teroristii musulmani si intrucat statul britanic dadea semne ca il doare la basca, de la palaria reginei, cum spuneam, si pana la turbanul musulman al primarului Londrei, Darren Osborne, un englez fara indoiala patriot, si-a pierdut proverbialul calm englezesc si a decis sa lupte singur cu teroristii.

Cum ar putea un singur om sa lupte cu teroristii? Foarte simplu, a gandit el – aplica aceleasi metode. Nici mai mult, nici mai putin, Darren Osborne s-a urcat intr-o masina si a inceput sa o foloseasca drept arma, intrand in plin in multimea de musulmani adunata la o slujba specifica in jurul uneia din (prea multele) moschei din Londra. Apropos – stiati cate moschei sunt in Londra? Extrem de multe – peste 500 construite in ultimii ani, tot atatea cate biserici au fost desfiintate.

Este lupta terorismului alb impotriva terorismului musulman o solutie?

Darren Osborne a crezut ca da. A dorit sa le arate musulmanilor ca nu numai ei se pot urca intr-un camion si ucide multimea. A dorit sa faca ceva ce statul britanic refuza sa faca – sa lupte cu musulmanii, asa cum o faceau odata Cruciatii.

Fara indoiala ca Darren Osborne a devenit un erou pentru milioane de englezi albi, crestini. Fara indoiala ca exemplul acestuia va fi urmat si de alte acte teroriste albe impotriva comunitatii teroriste musulmane.

Dar terorismul nu este niciodata o solutie la nimic. Nu obtii nimic pe termen lung prin astfel de gesturi.

Apel la intelepciune

Desigur – Darren se poate considera un erou, englezii albi il pot considera la fel, intreaga lume crestina poate vedea in actul sau un act de curaj, demn de un martir crestin. Dar, in acel moment nu facem decat sa ne coboram cu totii la mintea si la apucaturile teroristilor musulmani.

Nu va lasati dusi pe val de gestul „eroului” Darren Osborne. Pentru noi nu este nicidecum un erou iar terorismului nu ar trebui sa i se raspunda niciodata prin terorism ci prin contra-terorism. E drept, in conditiile in care vezi ca statul tau tolereaza uciderea copiilor tai de catre alte natii, e greu sa rezisti si exista tentatia de a lua arma in mana…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × 5 =