Draga tovarase Iliescu,

Astazi e ziua ta. Stim ca stii, tineam doar sa amintim cititorilor… Acei cititori care te urasc, pentru ca nu credem ca nu este in tara asta vreun roman sa nu te urasca.

Astazi nu iti scriem sa iti uram „la multi ani!”. NU. Dupa unii, ai trait deja prea mult; dupa altii (procurorii aia care te vor la puscarie) ar trebui sa mai traiesti inca vreo 20 de ani pentru ca sa iti ispasesti macar jumatate din pedeapsa.

Astazi, de ziua ta, tovarase, ne-am gandit sa iti scriem doar pentru a te lamuri de ce te urasc atat de mult romanii. Probabil ca ai ajuns degeaba la 87 de ani daca inca nu ti-ai dat seama.

Fii atent…

Unii romani te urasc, tovarase Iliescu, pentru ca ai fost comunist

Asta nu ar fi fost o vina chiar atat de mare. Toti cei care te urasc pentru ca ai fost comunist au votat in 2004 ori cu Nastase, ori cu Basescu. Adica doi fosti comunisti, asa cum se exprima „marinarul” la dezbaterea televizata – „Adriane, ce vina o avea poporul asta ca la 14 ani de la „revolutie” sa aiba de ales intre doi fosti comunisti?”

Problema ta este ca ai ramas comunist si in gandire, nu numai in carnetul de partid – iti amintesti la congresul PSD din 2005, cand, cu gandul la vremurile de mult apuse, ai dat cuvantul „tovarasului Nastase”? A ras o sala intreaga de tine, apoi, la difuzarea imaginilor, un intreg popor. Apoi a plans, realizand ca in tara asta, mentalitatile comuniste nu vor apune niciodata atata vreme cat esti tu in viata…cel mai mare si ultimul dinozaur comunist din Romania.

Unii romani te urasc, tovarase Iliescu, pentru ca ai dat ordinul executarii lui Ceausescu

Sunt si romani din astia, tovarase. Unii regreta comunismul, ca oranduire, altii regreta pur si simplu faptul ca Romania nu mai are conducator. Pentru ca, orice s-ar spune, pe plan extern Ceausescu a reusit ce nu va reusi niciodata nimeni in aceasta tara.

Ai ordonat asasinarea lui – pentru ca despre asasinat este vorba, procesul de la Targoviste fiind doar o mascarada pusa la cale pentru a justifica eliminarea lui Ceausescu. Altfel, ar fi iesit la iveala toate matrapazlacurile pe care urma sa le comiti in anii ce urmau…

Ti-a iesit. Dupa moartea lui, ai avut liber sa distrugi Romania. Definitiv. De asta il regreta romanii pe Ceausescu…

Unii romani te urasc, tovarase Iliescu, pentru ca ai chemat minerii in Bucuresti

Sunt si „golani” din astia, tovarase. Raportam ca inca mai exista multi „golani” care au crezut in ’90 intr-o Romanie democratica si prospera. „Golani” carora le-ai ucis visul.

Unii au murit, sub batele minerilor „cu un inalt simt civic”, asa cum te exprimai tu, altii au suferit leziuni care i-au mutilat pe viata, altii s-au ales „doar” cu capul spart sau membrele fracturate. Victimele erau, dupa caz, romani care purtau ochelari, purtau barba sau erau „intelectuali”.

Ti-a iesit si asta, tovarase. Ai scapat pana acum. Ai stiut sa te strecori printre dosare si sa scapi nepedepsit. Posibil sa nu iti mai mearga…

Unii romani te urasc, tovarase Iliescu, pentru ca simplul motiv ca…inca mai traiesti

Exista si romani din astia, tovarase, dar trebuie sa iti spunem si despre ei. Astia sunt cei mai „nenorociti”. Astia si-au dat seama ca, daca nu erai tu, am fi avut si noi parte de o „revolutie” pasnica, la fel ca toate tarile din jurul nostru. Astia si-au dat seama ca, daca nu erai tu, in ’90 am fi putut scapa tara de comunisti pentru ca nu mai pleca nimeni din Piata Universitatii pana nu plecai, tu si cu tovarasii tai de la FSN, de la guvernare…

Astia si-au dat seama, tovarase, ca, daca nu erai tu, Romania ar fi putut sa aiba alt destin – un destin pentru care merita intr-adevar sa te lupti 27 de ani.

Ei bine, tovarase, astia iti doresc moartea de mult…cam de acum 27 de ani de cand ai ucis visul libertatii acestui popor.

Nu iti uram nici noi „la multi ani”…

Are cine sa iti ureze si nici nu ne indoim ca, indiferent de ce ar dori romanii, tu vei trai mult si bine. O intrebare insa – atunci cand pui tu capul pe perna seara, sau cand te mai apropii de moarte cu inca un an, la fiecare 3 martie, nu te gandesti niciodata la cat de mult te urasc romanii?

Intrebam si noi doar asa…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

one + 16 =