Conform site-ului de stiri FN24.ro Traian Basescu, intr-unul din comentariile pe care le-a facut vis-a-vis de fraudarea alegerilor din 2009, atunci cand „Geoana presedinte” a devenit cel mai scurt banc sec din istoria Romaniei, ar fi declarat :

Am o nedumerire teribilă. Înţeleg că şi Sebastian Ghiţă a avut un rol foarte important în alegerile din 2009. Eu pot fi de acord şi cu rolul foarte important al Codruţei Kovesi şi cu rolul foarte important al lui Maior şi cu rolul extraordinar de important al lui Coldea şi cu rolul lui Onţanu şi cu rolul lui Dîncu. Cu toate rolurile pot fi de acord. Ce nu pricep eu, oamenii aştia au schimbat rezultatul alegerilor cumva, au măsluit procese verbale, au dat ordine să fie inversat rezultatul? (…)

Vreau să clarific faptul că nu puteau fi fraudate în favoarea mea alegerile. Eu am afirmat că rezultatul alegerilor a fost fraudat în defavoarea mea, diferenţa de Mircea Geoană a fost, în mod real, mult mai mare (…). Eu am obligaţia să îmi apăr legitimitatea mandatului.

Ia stai asa – cum adica, alegerile din 2009 au fost fraudate, dar nu in favoarea lui?

E ca si cum ai spune ca la ultimul Dinamo-steaua, cand dinamovistilor le-a fost refuzat un penalty la scorul de 0-0 (lucru confirmat si de catre stelisti), jocul a fost influentat de catre arbitru, dar nu in favoarea stelei…

La fel si Basescu, cel care a castigat alegerile din 2009, recunoaste ca au fost fraudate, dar nu in favoarea lui. E tupeu de politician? Nesimtire? Sau cum sa numim aceasta declaratie?

Traian Basescu este dator sa isi apere legitimitatea mandatului, dar nu poate nicio secunda sa spuna ca alegerile prezidentiale din 2009 au fost fraudate dar nu infavoarea lui, intrucat el le-a castigat.

Cum puteau sa fie fraudate alegerile din 2009?

„Oamenii astia au masluit procese-verbale?”

Cam asta se intreba Basescu, retoric, cumva, stiind ca nici seful SRI, nici primul adjunct, nici procurorul general si nici vreun politician independent, analist politic ori primar (referindu-ne acum strict la cei care se aflau atunci la masa de pomina data de Gabriel Oprea in noaptea alegerilor) nu au semnat ori contrasemnat procese verbale de vot.

Si totusi, problema acelor alegeri nu a fost votul din tara, majoritar acordat lui Mircea Geoana, ci votul din strainatate, iar cine doreste sa investigheze in vreo comisie birocratica modalitatea in care la acele alegeri votul romanilor a fost fraudat, ar trebui sa inceapa cu acest aspect – cum s-a reusit ca intr-o singura zi sa se voteze, la anumite sectii din strainatate, cu un ritm de un vot la 30 de secunde sau chiar mai putin? Pentru ca, conform unor procese verbale semnate de ai nostri ilustri diplomati, cam acesta a fost recordul mondial batut de romanii din strainatate la alegerile din 2009…

Se mai poate modifica ceva in legatura cu soarta Romaniei daca se constata ca Basescu a iesit in mod fraudulos presedinte in 2009?

Nu, nu se va schimba nimic. Suntem tot la coada Europei si nimeni nu va putea intoarce acei ani in care sistemul ticalosit, asa cum se exprima Basescu, a luat avant in Romania. La fel cum nimeni nu va putea schimba decizia de invalidare a unui referendum care urma sa ii puna politic streangul de gat lui Basescu.

Tot ce se face acum are sau va avea un anumit efect – romanii vor constientiza ca alegerile sunt un truc al diavolului (avem aici in vedere intreaga clasa politica) pentru a-i pacali ca democratia exista si ca puterea apartine poporului. Ei bine, apartine pe dracu’!!!

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

one × 1 =