Noi vom sta acasa. Asa cum spuneam, organizam un protest masiv la nivel national #pe11stauacasa. 

De ce sa protestezi pe 11 alaturi de noi?

Pentru cei care ne vor sari in cap cum ca pe data de 11 nu se organizeaza manifesatii, proteste, etc, o spunem de la inceput ca protestul nostru se refera la o singura actiune sau mai bine spus inactiune – a nu face nimic.

Va propunem ca pe 11 Decembrie sa faceti ceea ce vom face si noi alaturi de alti peste 55% dintre cetatenii Romaniei – nu vom face nimic!

Bine, de facut vom face mai multe dar…nu vom iesi din casa si, mai important, nu vom merge la vot.

De ce? Foarte simplu – in 27 de ani democratia tipic romaneasca ne-a lamurit cum sta treaba: rand pe rand s-a acordat o sansa tuturor partidelor si oamenilor politici. Rand pe rand, fiecare dintre noi am sperat ca va fi mai bine. Unii dintre noi am mers la vot, altii nu. Totusi, orice roman spera, macar o data la patru ani, ca tarii ii va merge mai bine. Spera ca nu va mai trebui sa rabde de foame sau ca nu va mai trebui sa isi caute de lucru in strainatate.

Ati vazut vreodata vreo schimbare? A curs vreodata lapte si miere pe strazi dupa votul pe care jumatate dintre romani l-au acordat politicienilor? Ati vazut multi caini cu covrigi in coada alergand pe strazi?

Chiar nu v-ati lamurit? Indiferent cu cine votati (PSD, PNL, ALDE, USR, PMP, etc.) toti sunt la fel – toti umbla dupa posturi si functii caldute care sa le permita apoi sa intoarca bani catre partid si buzunarele proprii. Despre asta este vorba in politica si trebuie sa fii foarte incet in gandire sa ai impresia ca ministrul ala ocupa fotoliul respectiv pentru cei 4000 de lei lunar. Ar fi jenant, nu?

Credeti ca votand pe 11 pe „ceilalti” tarii ii va merge mai bine?

Nu. In niciun caz. Si daca ii votati pe unii si daca ii votati pe ceilalti, tarii ii va merge la fel. Adica prost. Adica fix ca acum.

Acum sunt unii la guvernare care isi spun tehnocrati. Nu au facut mare lucru intr-un an de zile dar vor sa continue la fel inca vreo 4-5 ani. Chipurile sa termine nu stim ce proiecte ar fi inceput… Da, sigur!

Vor unii sa vina (si se pare ca vor veni) de pe 11 incolo la guvernare, care spun ceva de genul – „pai, vedeti, daca nu ne-ati lasat acum un an pe noi sa ne terminam treaba?”. Nici cu ei nu ne e rusine, avand in vedere faptul ca cel putin jumatate din cei 27 de ani de dupa asa zisa „revolutie” tara s-a aflat sub guvernarea lor…rezultatele se vad cu ochiul liber…

Mai sunt unii care, manati la lupta de unul care s-a aflat in fruntea tarii vreo 10 ani, promit acum marea cu sarea…pai de ce nu ati facut ce trebuia in acei zece ani? Acum v-ati trezit ca vreti sa faceti?

Mai sunt unii care, zic ei, vin cu un suflu nou, ONG-ist…vin pe dracu’…daca nu au facut nimic in Consiliul General al Bucurestiului de cand au acaparat un numar oarecare de consilieri, crede cineva ca vor face in intreaga tara? Hai, nu zau…

Ultimii, dar nu cei din urma – o struto-camila de formatiune politica, manati la lupta de o femeie – tot ce a reusit stimata doamna a fost sa coboare partidul de la 40% la 25% si se pare ca trendul este directionat spre centrul Pamantului si nu spre bolta cereasca. In rest…de guvernat nu prea au habar, dar musai vor si ei acolo, niste ciolane de ros…

Acum v-ati lamurit ca nu aveti cu cine?

Daca tot nu aveti cu cine, daca tot v-au mintit si manipulat la fiecare 4 ani, daca tot saraci ati ramas, daca aveti copiii tot in strainatate, daca tot nu aveti bani sa va platiti medicamentele, daca tot nu aveti ce pune pe masa de sarbatori decat ce au pus in plasa aia nenorocita reprezentantii partidelor care incearca acum sa va cumpere votul, de ce mai mergeti ca turma de vite, cu stampila atarnata precum o talanga de gat, ca sa votati?

Aceasta clasa politica nu va disparea pana cand romanii nu vor inceta sa o legitimeze prin votul lor in fruntea tarii. Fa-ti un bine, tie, copiilor tai, familiei tale – stai pe 11 acasa. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Resetul clasei politice a inceput. Acum stam acasa 55% si se pare ca sunt sanse mari sa fim chiar 60%. Tu de care tabara esti?

#pe11stauacasa

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

twenty + four =