Astazi ne vom referi la doua modalitati total diferite de a adopta masuri pentru sporirea sigurantei cetatenilor – Ucraina vs. UE. Ambele modalitati la fel de proaste, dar ce mai conteaza atunci cand prostimea crede autoritatile si nu e in stare sa judece totul prin filtrul propriei gandiri!

Ucraina isi ia masuri de securitate. Ca-n Stan si Bran…

Autoritatile din Ucraina s-au gandit sa isi protejeze cetatenii prin…interzicerea pe teritoriul sau a reprezentantilor Rusiei la Eurovision, concurs care va avea loc la Kiev saptamana viitoare! Stati asa, ca nu e tot. Aceleasi autoritati au luat si masura interzicerii pe teritoriul Ucrainei a actorului Steven Segal, care recent a primit cetatenia rusa!

Ucrainienii astia ori sunt prosti ori au vazut multe filme cu Van Damme ori ambele!

Pai cat de prost sa fii ca autoritate nationala investita cu securitatea sa poti gandi astfel de tampenii, ba sa le mai pui si in practica? Ce-ar fi putut sa faca reprezentantii Rusiei la Eurovision? Sa arunce cu microfonul in publicul ucrainean? Dar Steven Segal ce putea face? Sa isi exerseze schemele de aikido pe vreun chelner din vreo cafenea din Kiev?

Prostia nu doare, altfel nici poporul ucrainian nu ar fi fost atat de usor de prostit ca aceste masuri reprezinta masuri de sporire a sigurantei acestui stat inventat intr-o noapte.

Si totusi, la polul opus al masurilor de securitate gasim un caz si mai si…

UE isi ia masuri de securitate. De un tembelism pur…

Uniunea Europeana recurge si ea la masuri de securitate – aflam ca in doua zile autoritatile din statele Uniunii Europene au salvat nu mai putin de 6000 de imigranti ilegali care ar fi putut sa ajunga in apele Mediteranei in loc sa ajunga ca in cateva luni sa se radicalizeze in tarile europene si sa planteze bombe la metrou.

Desigur, este posibil sa avem puncte de vedere diferite, dar sa nu uitam ca recrudescenta terorismului in Uniunea Europeana a inceput dupa ce Merkel a rostit celebrele sale cuvinte „Lasati teroristii sa vina la mine”, intr-o traducere libera, corelata cu realitatea pe care o traim. Bun, i-am salvat de la moarte pe potentialii teroristi – asta nu inseamna ca ii primim apoi cu bratele deschise, doar-doar or vrea sa munceasca pe plantatiile noastre, precum sclavii in vechea America, si sa speram ca nu isi vor ucide la un moment dat stapanii!

La fel ca si pe ucrainieni, nici pe europeni nu ii doare prostia – altfel s-ar tavali pe jos de durere in loc sa faca referire la valorile europene, bla-bla. De fapt, tot ce ii intereseaza pe oficialii europeni este sa faca rost de brate de munca ieftina pentru a mai compensa ritmul accentuat al imbatranirii populatiei in UE – cu o asemenea gandire, e limpede ca nu le mai pasa de faptul ca imigrantii care ajung pe teritoriul Uniunii mai planteaza, din cand in cand, in timpul liber, cate o bomba ici-colo sau mai intra cu camioanele in multime.

Asadar, cat de prosti sunt si unii si altii?

Cum poti sa crezi, ca ucrainian, ca daca guvernul tau interzice un cantaret rus sau un actor american in tara, vei fi mai in siguranta?

Cum poti sa crezi, ca european, ca daca autoritatile tale salveaza de la inec cativa potentiali teroristi, vei trai mai in impacare de sine pentru ca „au fost respectate valorile europene”?

Acestea sunt cazuri tipice de manipulare sociala. In primul caz, ucrainienilor li se prezinta acele actiuni si li se ridica la nivel de simboluri, pentru ca prostimea sa aplaude frenetic. Probabil ca maine autoritatile ucrainiene ii vor interzice si pugilistului englez Joshua sa mai intre in Ucraina, pe motiv ca acesta i-a administrat o mama de bataie lu’ tataie Klitschko…n-ar fi de mirare! In al doilea caz, europenilor li se flutura pe la nas „valorile europene” in timp ce sunt salvati de la moarte cei care le vor ucide copiii in numele lui Alah. Pentru ca, nu-i asa, scriau unii intr-o carte de acu’ vreo 2000 de ani ca era unul, Iisus, care ne spunea sa intoarcem si celalalt obraz atunci cand ne loveste dusmanul. Probabil ca tipul nu primise nicio palma in viata lui pana sa scoata replica asta…

Share.

Despre Autor

Un comentariu

  1. si actorul fancez Gerard Depardieu e interzis in ucraina. tot pe motive de „siguranta nationala” :)))))

Lasa un raspuns

ten + four =