Cei doi barbati din fruntea tarii au plecat catre Inalta Poarta, varianta 2016: premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in vreme ce presedintele tarii, Klaus Johannis s-a intalnit cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Toate bune si frumoase, primire oficiala la aeroport, cazare frumoasa la hotel, poze, strangeri de mana, declaratii de presa si…cam atat.

Bine, nu putea fi doar atat: vizitele, fiind lipsite de rezultate concrete, dar pentru ca romanii sa nu creada ca baietii astia s-au plimbat aiurea pe la Bruxelles, intrucat nu dadea bine la popor, au apelat la tehnici de manipulare specifice mass-media

Primul, cu voia dvs, premierul Romaniei Dacian Ciolos, foloseste tehnica specularii ignorantei poporului in legatura cu insemnatatea unui mecanism european si a transmis niste „vesti bune”: se va ridica MCV-ul! Chiar asa si titreaza mare, bombastic, titlul de o schioapa de pe site-ul Romania TV: Vesti bune pentru Romania. Mecanismul de Cooperare si Verificare va fi ridicat.

Pai ce veste buna este asta? Niciuna.

In primul rand pentru ca, daca cineva isi inchipuie altceva, MCV-ul asta este un fel de monitorizare a justitiei si a agentiilor de aplicare a legii din tara noastra, monitorizare in urma careia se redacta un raport anual, raport in baza caruia ne mai urecheau din cand in cand tarile vestice, ba ca avem prea multa coruptie, ba ca nu au votat parlamentarii cum ar fi vrut doamna Kovesi si Ambasada Americii la Bucuresti, ba ca daca era neagra de ce nu era alba si daca era alba de ce nu era un pic mai neagra. Nu ni se da niciun premiu daca ridica astia MCV-ul, nu se elimina nicio viza, nu de dau astia niciun ban in plus la salariu, nu se creeaza locuri de munca, nu se indexeaza pensiile – tot ce se intampla e ca nu mai completeaza niste birocrati, fosti colegi de-ai lui Ciolos, niste hartii.

In al doilea rand pentru ca daca se va ridica MCV-ul, vestea buna in ce va consta? Ca nu va mai fi coruptie? Va mai fi. Ca nu va mai monitoriza nimeni din exterior ce se intampla cu justitia din tara noastra? Ba va monitoriza. Ca nu se vor mai preocupa procurorii sa faca dosare si parlamentarii sa voteze? Isi vor face toti treaba si cu MCV si fara MCV.

Noi nu am inteles vestea aceasta buna in niciun fel. Si mai mult, parca pentru a ne demonstra ca nu e decat o stire prin care se creeaza imagine unui premier in cadere vertiginoasa de credibilitate, „vestea buna” este ca MCV-ul asta va fi ridicat undeva pana in 2018. Recte, mai curge un pic de apa pe Dambovita pana atunci, nu credeti? Dar Ciolos trebuia sa transmita vreo veste buna in tara si a gasit motiv.

Al doilea, cu voia dvs, presedintele Klaus Johannis, care, in lipsa de vesti bune (el chiar n-a gasit vreuna pe care sa o imbrace frumos), apeleaza la randul lui la o metoda de manipulare, distragerea atentiei; pentru ca trebuia sa justifice cumva intalnirea cu Donald Tusk, Johannis a declarat ulterior la conferinta de presa: „pentru Romania este foarte important ca Regatul Unit sa ramana in interiorul comunitatii europene„. Si noi care credeam ca pentru Romania este foarte important sa accesam mai multe fonduri europene, sa avem o rata de absorbtie mai mare, sa avem o imagine mai buna in plan extern si sa nu mai fim considerati maimutele Europei…doar ca presedintele Romaniei, „neamtul”, „sasul”, „omul lucrului bine facut” considera ca pentru Romania este foarte important altceva.

Aceeasi televiziune, Romania TV, a preluat si de aceasta data bombastic „vestea buna”: Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European: E important ca Marea Britanie să rămână în UE.

Ce treaba avem noi cu ramanerea Marii Britanii in U.E., cum putem noi influenta decizia poporului britanic care probabil va vota in legatura cu aceasta chestiune la referendum, ce cuvant avem noi de spus in interiorul U.E. legat de orice problema, cat de ascultata e in Marea Britanie orice voce romaneasca, cu exceptia Innei si a celor de la O-Zone, asta doar Johannis poate sa ne spuna. Si cu cei de la RTV care, iata, au devenit portavocea si creatorul de imagine pentru puterea tehnocrata din Romania.

Draga domnule Johannis, presedinte al Romaniei si sluga-americanilor! Draga domnule „tehnocrat” Dacian Ciolos, premier al Romaniei!

Faptul ca va plimbati la Bruxelles nu supara pe nimeni. Cineva trebuia sa o faca si pe asta.

Faptul ca sunteti slugile Bruxelles-ului, ale Washingtonului si ale Berlinului, asta da, supara o tara intreaga. Iar faptul ca incercati sa manipulati romanii prin stiri bombastice care sa distraga atentia de la esecul intalnirilor pe la care va plimbati precum maimutele pe litoralul romanesc vara dupa turisti care sa vrea sa se pozeze cu ele, asta ne supara pe noi, cei de la Politic Scam. Si daca incercati sa ne manipulati, sa stiti ca va veti regasi mereu in articolele noastre.

Cu toate acestea, noi va asteptam cu drag  si cu vesti bune acasa, mult iubiti conducatori!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nineteen + thirteen =