Dupa ce au lancezit un an de zile, Johannis si Ciolos incearca sa ne arate ca totusi au facut ceva. Bine, nu au facut ei nici doi metri de autostrada, nu au inaugurat vreo fabrica, nu s-au batut cu pumnii in piept pentru Unirea cu Moldova, nu au pus economia pe roate, nu au credibilizat Romania pe plan european si nici nu au atras fonduri UE desi Ciolos se lauda ca a lucrat intr-o vreme si pe-acolo ca si comisar european pe Agricultura.

Nimic din toate acestea!

Totusi, intrucat se apropie alegerile, ambii pretind acum ca rezolva cea mai mare problema a romanilor si anume…vizele de Canada.

Cum sta treaba cu vizele de Canada

Cea mai mare parte dintre romani nici nu s-a gandit vreodata sa mearga in Canada, ca turisti sau pentru business. Si cum sa ai in cap sa mergi acolo cand, vorba aia, capsunile cresc prin Spania, de cersit cersim la Londra si Paris iar buzunarele cu bani sunt in Germania?

Lasand gluma la o parte, viza de Canada nu este nici cea mai ravnita dintre vizele care inca ni se cer pentru a ajunge in diferite tari si nici cel mai greu de primit, desi este mai birocratic de obtinut decat cea de SUA. In doua saptamani si ducand un dosar de acte orice roman poate ajunge in Canada, patria care l-a adoptat pe Lucian Bute si pe alte sute de mii de romani pe langa el.

Vrei sa ajungi in Canada? Stai doua ore la coada la ambasada, duci dosarul pe care ti-l cer „canadienii” si nu ai emotii. Dar, de ce ai ajunge in Canada? Chipurile, unii viziteaza Toronto sau Otawa („turisti”), viza fiind valabila doua luni iar de la intrarea in Canada ai voie sa stai acolo 6 luni, cu o posibilitatea de prelungire de inca 6 luni. Altii merg in scop de business (mari businessmani si canadienii astia!) iar altii pentru studii („renumitele” facultati canadiene!!!).

Ce vrem noi sa spunem aici este ca foarte putini romani au de gand sa calatoreasca in Canada si chiar si mai putini ar putea avea probleme in ceea ce priveste obtinerea vizei. De aceea, demersurile lui Ciolos si ale lui Johannis, desi corecte in contextul in care Canada doreste sa obtina acordul cu Uniunea Europeana, nu este de natura a reprezenta nici un mare succes daca intr-un final ar fi obtinuta eliminarea vizelor pentru cetatenii romani si nici un motiv sa se bata trantorii de la guvernare cu pumnul in piept cu ce au facut ei pentru tara.

Manipularea opiniei publice

Modalitatea in care Johannis si Ciolos au ales sa prezinte situatia in cele 2-3 ore de incertitudine in legatura cu chestiunea vizelor de Canada, comunicand prin toti aplaudacii si televiziunile aservite ca au rezolvat situatia si ca in sfarsit romanii pot calatori in Canada fara vize (o minciuna fara doar si poate, devoalata imediat de canadieni si europeni) ne duce cu gandul la o manipulare publica prin distragerea atentiei de la problemele reale ale populatiei.

Sa recapitulam situatia Romaniei dupa un an de guvernare „tehnocrata”: sosele NU, autostrazi NU, perspectiva Unirii NU, fonduri europene atrase NU! Totusi, avem si multi de DA: saracie lucie DA, bebelusi morti din „cauze necunoscute” DA, pavilioane de toata jena la expozitiile internationale DA!

In conditiile acestea, Ciolos si Johannis s-au gandit sa repare esecul guvernarii „tehnocrate” cu „marele succes al eliminarii vizelor de Canada”, in conditiile in care nici nu au obtinut acest mare deziderat si nici nu au vreun merit in a da din gura alaturi de celelalte tari europene ca daca cetatenii lor nu au viza atunci nici ai nostri nu ar trebui sa aiba!

Concluzie

In toata saracia din tara asta, exact eliminarea vizelor de Canada ne trebuia. Joahnnis si Ciolos vor sa ii prosteasca pe prosti cu marele lor succes pana prostii vor uita ca le e foame, ca nu au locuri de munca, ca le mor copiii prin spitale, ca nu au sosele, ca nu au nicio perspectiva.

Vizele astea de Canada reprezinta sacosa cu ulei si zahar a partidelor – asa cum nici partidele nu fac nimic pentru popor, dar dupa patru ani ii duc o sacosa cu ulei si zahar la usa pentru a le obtine votul in continuare, asa si Ciolos si Johannis acum, dupa ce primul a frecat-o pe duda la Palatul Victoria si celalalt prin destinatii exotice sau singur la Cotroceni in timp ce nevasta-sa o ardea pe la Sibiu, vor sa va pacaleasca cu sacosa goala dar…fara vize de Canada.

Daca vor reusi sa va distraga atentia, e doar vina voastra. A! Si mult succes, pe saracia asta tehnocrata, in a va procura un bilet macar dus pentru a cersi pe la Toronto!

Sursa foto: bobwhitemusic.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

one × 2 =