Astazi ne-am propus sa dam o mana de ajutor Armatei Romane si sa le promovam intentia de a recruta cetateni romani dornici sa moara pentru patrie. Totusi, am strecurat in titlu o greseala (intentionata). Ati realizat care?

Daca inca nu, aflati voi pana la finalul articolului…

Armata Romana recruteaza voluntari rezervisti. Doriti sa muriti cu un glont in cap? Acum, cu ajutorul MApN, nimic mai simplu!

Armata Romana se tine de promisiune si, „la dorinta cetatenilor ei”, dornici sa moara cu un glont in cap, a inceput procesul de recrutare a voluntarilor rezervisti. Promisiunea de demarare a procesului de recrutare a voluntarilor dateaza inca de pe vremea „celebrului” ministru Dusa, cel care, dupa cum spunea Basescu, isi pusese in plina vara o caciula care ii venea pe ochi. Acesta facea presiuni prin 2015 ca Legea voluntarilor rezervisti sa treaca dracului mai repede prin Parlament pentru ca orice cetatean al Romaniei sa se poata sinucide pe teatrele de razboi, la cerere.

Ministrii apararii care s-au tot perindat pe la MApN au justificat mereu introducerea acestei gaselnite prin faptul ca tot mai multi tineri veneau la ei (!!!) si le spuneau ca isi doresc sa devina barbati, solicitand reintroducerea stagiului militar obligatoriu (!!!). Generosi, nevoie mare, ministrii nu au sustinut aceasta asa zisa solicitare a cetatenilor romani dar au permis inscrierea in cadrul echipelor sinucigase – echipele de voluntari.

Ce sunt voluntarii rezervisti ai Armatei Romane?

Voluntarii, conform proiectului de lege, sunt niste racani care isi vor dori sa se joace de-a pac-pac cu armele si sa devina soldati. Dupa ce vor face stagiul de instruire, ei vor ramane la dispozitia Armatei care va putea sa ii foloseasca „la ordin”, dupa placul mai marilor ostii romane.

E nevoie de cateva mii de asa zisi „militari” care sa isi dea viata pentru patrie? Apelati cu incredere la corpul voluntarilor rezervisti ai Armatei Romane!

Problema cu voluntarii astia rezervisti este ca…

…acestia niciodata nu se vor ridica la nivelul de pregatire al soldatilor profesionisti, apevisti, cum li se mai spune (APV = armata pe viata). Ei vor fi doar carne de tun. Simplu? Destul de simplu dar si de tragic in acelasi timp…

Desigur, PR-istii de la MApN vor prezenta totul in culori super: vei afla ca poti sa inveti o meserie noua, sa inveti cum sa iti aperi tara, sa fii respectat in societate, sa asiguri o sursa de venit, blah-blah. Este doar o manipulare – tot ce vor face acesti voluntari este sa se inscrie, in sir indian, cu buletinul si carnetul de conducere in mana, in randurile celor care vor crapa printre primii in orice razboi.

Ati remarcat greseala (intentionata) din titlul articolului?

Ati remarcat-o? Ce este gresit in „Vrei sa mori pentru patrie? Fa-te voluntar rezervist in armata romana!”?

O spunem oricum, macar pentru ca o confirma celor care au depistat-o: nu mori, ca voluntar sau soldat roman, pentru nicio patrie ci pentru interesele stapanilor militari ai acestei tari. Razboaiele nu sunt ale noastre ci ale altora, iar ostenii nostri se pregatesc pentru a muri undeva departe de casa, pentru interesele financiare ale altor neamuri.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

5 × 1 =