Controlorii de trafic aerian de la Romatsa au intrat vineri in greva de avertisment. Nu mult, vreo cateva ore, cat sa dea peste cap toate zborurile care plecau sau aterizau in Romania.

Poate ati crede ca cei de la Romatsa au intrat in greva pentru ca nu mai aveau ce pune pe masa, nu?

Ei, da’ de unde? Controlorii de trafic au niste salarii care trec bine de 4-5000, fara bonusuri si prime. De Euro, sa ne intelegem. Vezi cat de prost esti, o, tu, profesorule universitar, taximetristule, politistule, programatorule IT, specialistule in marketing, specialistule in PR, etc, etc, etc.?

Apropos, tu, care ne citesti, ce meserie ai? Vezi cat de prost esti ca nu te-ai facut controlor de trafic? Si noi gandim la fel…despre noi insine…

Poate ati crede ca cei de la Romatsa au intrat in greva pentru ca nu aveau prime, sporuri, bonusuri si libere cat cuprinde, nu?

Ba dimpotriva! Controlorii castiga cateva mii de Euro bune peste salariul lunar, care vin din astfel de stimulente. Libere? Cat cuprinde, pentru ca spre deosebire de toti noi, restul planetei, care avem meserii platite omeneste, controlorul de trafic este zeul tuturor meseriilor din lume si castiga mai mult decat presedintele tarii. Doar de aia se duc dracului de pamant cateva avioane cu sute de pasageri anual – pentru ca erau controlorii prea odihniti!

Va uitati la serialul ala de pe National Geographic? Ok, ati inteles la ce ne referim…

Poate ati crede ca cei de la Romatsa au intrat in greva pentru ca nu aveau pe dracu’, pe lacu’, nu?

Ei bine, nu! Cei de la Romatsa le au pe toate – nu le ploua nici in casa, nici in birou si nici in gura si au mereu ce pune pe masa.

Totusi, nesimtitii au intrat in greva…de ce?

Motivul grevei controlorilor de la Romatsa – nu au stabilite bonusuri de pensionare si salarii compensatorii care pot sa ajunga, cumulat, si la 300.000 de Euro!

Da, oamenii astia vor si ei 300.000 de Euro sa iasa la pensie. Nu pot, saracii de ei, sa traisca linistiti la batranete daca nu mai incaseaza 5000 de Euro lunar decat daca primesc 300.000 de Euro. Recte, cam cat costa o flota de avioane personale de mici dimensiuni.

Ei, acum, mai zburati daca mai puteti…pe aripile nesimtirii cu cei de la Romatsa!

In ritmul asta, contrololorii de RATB ar putea si ei sa faca o greva…

…si sa ceara bonus de pensie de vreo 200.000 de Euro, cam cat sa isi ia o flota de tramvaie, troleibuze sau autobuze, dupa caz.

Traim in Romania, futu-i mama ei de treaba!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

fifteen + 18 =