Donald Trump s-a apucat, al naibii, sa se tina de promisiunile din campania electorala! A mai pomenit careva asa ceva???

Ei bine, una dintre promisiuni era construirea zidului la granita SUA cu Mexicul, zid care ar urma sa previna zecile de mii de tentative si de reusite ale traversarii frontierei dinspre Mexic catre „taramul fagaduintei”.

Zidul dintre SUA si Mexic

Aflat in campanie electorala, Trump a promis celor care il vor vota ca va construi, pe banii mexicanilor, un zid intre granita SUA cu Mexic. Acest zid constituia, in opinia miliardarului, o solutie eficienta la situatia actuala – zeci de mii de mexicani trec granita clandestin si comit in SUA infractiuni fara numar, asa cum le sta bine mexicanilor, de la violuri si pana la trafic de droguri sau crime. Printre acesti infractori care trec ilegal granita se numara si cativa care isi doresc sa munceasca in America pentru un pumn de dolari, asa cum suna si titlul celebrului film western…

Sa treci pe la punctul de trecere al frontierei reprezinta pentru mexicani o gluma nesarata – „Adica cum sa treci pe la punctul de trecere? Esti nebun? Vrei sa ne gaseasca astia drogurile pe care le avem la noi? Vrei sa ne gaseasca armele?”

Toata aceasta situatie trebuia sa inceteze, in opinia multora, nu numai a miliardarului, insa Trump a venit cu o solutie care aduce a ceea ce chinezii au utilizat acum mii de ani pentru a se proteja de hoardele mongolilor – construirea unui mare zid, american de aceasta data.

Va reusi oare acest zid sa opreasca hoardele de mexicani?

O parte dintre mexicani vor fi opriti de acest zid, nu neaparat pentru ca nu s-ar pricepe sa il sara, ci pentru ca apararea unui zid se face mult mai practic si mai usor decat apararea unei fasii de…aer. Zidul poate fi patrulat, inspectat, inserat cu posturi de observatie sau, de ce nu, intarit cu sarma ghimpata sau cu un gard electric.

Fasia de aer nu poate fi aparata in acelasi mod, nu?

Si totusi, mexicanilor le raman tunelurile (fara numar) si posibilitatea de a escalada acest zid, incercand sa scape de santinele.

Stiti care este de fapt problema?

Urmaream zilele trecute un interviu la CNN cu un mexican care era intrebat – „Si acum ce veti face daca Trump va construi zidul?”. Raspunsul? Unul care ar trebui sa dezghete si cele mai stupizi minti din America si din intreaga lume… Mexicanul a raspuns sincer – „Ne vom construi o scara mai lunga cu care sa il sarim!”.

Recte, mexicanului nici nu ii trecea prin cap sa treaca si el frontiera asa cum se trece – pe la punctele legale de trecere a frontierei. Omul trecea in SUA si inapoi de o viata intreaga prin…fasia de aer, asa ca acum se gandea sa isi faca o scara sa sara zidul.

Si totusi, televiziunile ostile lui Trump (intre care CNN) marjeaza pe „nebunia presedintelui” si accentueaza ca zidul este o gaselnita de campanie pe care Trump doreste sa si-o onoreze dintr-un orgoliu nemasurat. Chipurile prin construirea zidului SUA se intorc la nu stim care era cand apararea granitelor se facea cu ziduri.

Si totusi…daca aceasta este ultima solutie pentru a-si proteja tara?

Trump are dreptate – zidul trebuia construit

Daca la granita ta ai hoarde de imigranti ilegali care iti trec frontiera fara sa se supuna controlului legal si singura ta solutie este, in afara de a-i mitralia pe capete, sa construiesti un zid inalt de peste 3 metri, atunci il construiesti. Simplu.

Celelalte solutii ar fi fost:

  • drone care sa ucida orice aparea in raza vizuala si care ar fi avut o temperatura si silueta similara corpului uman
  • mitraliere postate din 100 in 100 de metri, cu cuiburi de observatie si care sa atace prin foc incrucisat pe oricine ar fi incercat sa treaca ilegal frontiera
  • angajarea a inca 10.000 de graniceri care sa patruleze cu zeci de mii de autoturisme, inarmati, frontiera SUA cu Mexic.

Apropos – stiti cati kilometri ar fi trebuit sa pazeasca acesti graniceri, in schimburi? 1100 km – atat are frontiera dintre cele doua tari. Nu mai bine o protejezi ajutandu-te de un zid?

Celor care mananca acum rahat american pe la televiziunile americane si/sau romanesti (sunt vreo cateva televiziuni de la noi care nu mai prididesc cu promovarea ideii ca Trump este nebun daca va construi acest zid) ii indemnam sa viziteze Mexicul macar pentru 2-3 zile…pe undeva pe langa granita… Acolo vor intelege ce se intampla cu adevarat si de ce isi doresc zeci de milioane de americani care l-au votat pe „clovn” sa se construiasca acest zid.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

twenty + 10 =